Na les 1 is uw snelheid als het goed is al aanzienlijk verbeterd. Oefen het zo iedere dag even 10 mintuten, want u zult merken dat hoe meer tijd u erin steekt hoe meer progressie u zult boeken.
Maar met zonder de tip die we in deze les gaan geven gaat u nooit sneller dan 500wpm kunnen lezen. 

De reden hiervoor heet subvocalisatie. Subvocalisatie is dat stemmentje in je hoofd dat hardop de woorden uitspreekt die je leest. Dit is de grootste vijand van snellezen. Je kunt namelijk maar 500 woorden per minuut uitspreken (Het wereldrecord staat om 660 wpm). Dus als je de woorden die je leest in je hoofd hardop leest of gewoon meespreek met de woorden die je leest kun je niet sneller gaan dan 500 woorden per minuut. Wil je jezelf verder trainen in snellezen is het van belang om deze subvocalisatie tegen te gaan. Maar hoe doen we dat?

Een tip die voor veel mensen werkt is in je hooft continu tot 3 te tellen. Dus 1,2,3,1,2,3,1,2,3,1,2,3… Tijdens het oefenen zal het begrip van de tekst uiteraard heel even wat minder zijn hierdoor, maar de subvocalisatie zal het zeer effectief verminderen en zelfs verwijderen. Ook is neuriën in uw hoofd een goede manier om subvocalisatie tegen te gaan. Het is eigelijk de bedoeling dat het stemmetje in uw hoofd niet meespreekt me de woorden. En net als uw mond kan het stemmetje in uw hoofd maar een woord tegelijk uitspreken. Dus met het tellen of neuriën zorgt u ervoor dat hij niet mee kan spreken met de woorden die u leest.

Door deze tip toe te passen en echt iedere dag even te oefenen zal uw lessnelheid echt met sprongen vooruit gaan!! Let er wel op dat het begrip heel even zal zakken maar zodra het tellen of neuriën niet meer nodig is zal niet alleen uw snelheid maar ook echt uw begrip van de tekst omhoogschieten!

Broeken Roze Korte Roze Sweatshort RivaVingino Y67ygbf

Om het maximale uit uw hersenen te halen en te blijven halen is het belangrijk om uw hersenen van de juiste voedingsstoffen te voorzien. Cerebro Forte is speciaal ontwikkeld om uw brein te voeden met de stoffen die het nodig heeft om optimaal te kunnen presteren, om gefocust te blijven en uw hersenen te beschermen tegen schadelijke stoffen en invloeden waar het dagelijks mee te maken krijgt.

Bestel uw Cerebro Forte hier

Veterboots Antraciet 18091 02 Van VeterschoenenFloris Bommelamp; R43Lqj5A

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Avirex Met Laarzen Groen Militaire Basis D36 000 Kl MeisjeslaarsGiga 8072 b7yv6mIfgY

White Sandalen Centeno Centeno Wit Wit Centeno SandaalGioseppo Sandalen Wit White SandaalGioseppo q4R35AjL

Kermit GroenKipling Sandalen Kermit 2Sandaal 2Sandaal 2Sandaal Kermit GroenKipling Sandalen IbyYfg76vm